chmiel

Owoce nowotomyskiej Ziemi

Piwa Browaru Wiklina są tworzone z pasją. Nie jest to browar konernowy mstawiający za główny swój cel wyprodukowanie największej ilosci piwa w jak najniższej cenie. Tu liczy się jakość. Dlatego z tego właśnie powodu do produkcji wykorzystujemy najwyższej jakości słody, wyłacznie szlachene odmiany drożdży oraz co najważniejsze legendarny chmiel nowotomyski.

W naszej ofercie znajdzie coś dla siebie nawet najwiekszy piwny koneser. Dysponujemy wszelkiego rodzaju Pale Ale'ami, Porterami, Stouty'ami, piwami pszenicznymi oraz oczywiście regionalnym Piwem grodziskim zwanym także "Polskim Szampanem".

PlantacjaPiwo z gatunku American Pale Ale potrafi zaskoczyć bujnościa aromatów cytrusowych oraz intensywną goryczką. Już sama barwa zwiastuje, że mamy do czcynienia z trynkiem treściwym. Ta otrzymana jest dzięki użyciu słodów pale ale, a sam charakter piwa dodatkowo wzbogacony przez drożdże górnej fermentaji. Aby odczuć te doznania najlepiej spożywać złoty trunek w temperaturze 8-12 stopni.
Parametry podstawowe:

Gęstość początkowa: 12°Blg
Goryczka: 45 IBU
Gęstość końcowa: 3°Blg
Kolor: 8 SRM
Alkohol objętościowo: 4,6%

chmiele: Citra, Amarillo

PlantacjaPiwo z gatunku American Pale Ale potrafi zaskoczyć bujnościa aromatów cytrusowych oraz intensywną goryczką. Już sama barwa zwiastuje, że mamy do czcynienia z trynkiem treściwym. Ta otrzymana jest dzięki użyciu słodów pale ale, a sam charakter piwa dodatkowo wzbogacony przez drożdże górnej fermentaji. Aby odczuć te doznania najlepiej spożywać złoty trunek w temperaturze 8-12 stopni.Stout – ciemne piwo górnej fermentacji, rodzaj ale. Zdaniem niektórych stout wywodzi się bezpośrednio od porteru, inni zaś twierdzą, że obie nazwy są tożsame. Najbardziej znanymi przedstawicielami są piwa Guinness oraz Murphy's Irish Stout.
Parametry podstawowe:

Gęstość początkowa: 12°Blg
Goryczka: 45 IBU
Gęstość końcowa: 3°Blg
Kolor: 8 SRM
Alkohol objętościowo: 4,6%

chmiele: Citra, Amarillo

PlantacjaPiwo z gatunku American Pale Ale potrafi zaskoczyć bujnościa aromatów cytrusowych oraz intensywną goryczką. Już sama barwa zwiastuje, że mamy do czcynienia z trynkiem treściwym. Ta otrzymana jest dzięki użyciu słodów pale ale, a sam charakter piwa dodatkowo wzbogacony przez drożdże górnej fermentaji. Aby odczuć te doznania najlepiej spożywać złoty trunek w temperaturze 8-12 stopni.
Parametry podstawowe:

Gęstość początkowa: 12°Blg
Goryczka: 45 IBU
Gęstość końcowa: 3°Blg
Kolor: 8 SRM
Alkohol objętościowo: 4,6%

chmiele: Citra, Amarillo


PlantacjaPiwo z gatunku American Pale Ale potrafi zaskoczyć bujnościa aromatów cytrusowych oraz intensywną goryczką. Już sama barwa zwiastuje, że mamy do czcynienia z trynkiem treściwym. Ta otrzymana jest dzięki użyciu słodów pale ale, a sam charakter piwa dodatkowo wzbogacony przez drożdże górnej fermentaji. Aby odczuć te doznania najlepiej spożywać złoty trunek w temperaturze 8-12 stopni.Stout – ciemne piwo górnej fermentacji, rodzaj ale. Zdaniem niektórych stout wywodzi się bezpośrednio od porteru, inni zaś twierdzą, że obie nazwy są tożsame. Najbardziej znanymi przedstawicielami są piwa Guinness oraz Murphy's Irish Stout. Od wytrawnego stoutu odróżnia go większa kompleksowość i czasem paloność, owsiana słodycz, wyższa gęstość spowodowana przez betaglukany oraz mniej wytrawna pełnia. Czasem mocno przypomina swojego brata, stout mleczny. W amerykańskiej odsłonie jego profil będzie czystszy, wytrawny i bardziej chmielowy.
Parametry podstawowe:

Gęstość początkowa: 12°Blg
Goryczka: 45 IBU
Gęstość końcowa: 3°Blg
Kolor: 8 SRM
Alkohol objętościowo: 4,6%

chmiele: Citra, Amarillo